X
    • Çanakkale Zaferinin 110. yılı şehitleri törenlerle anılıyor..
    • Çanakkale Zaferinin 110. yılı şehitleri törenlerle anılıyor..
      Çanakkale Zaferinin 110. yılı şehitleri  törenlerle anılıyor..
      Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Ordu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor ve şehitlerimiz anılıyor. Bu nedenle Ordu Valisi Muammer Erol ile Büyük Şehir Belediye başkanı Hilmi Güler, birer anma mesajı yayınladılar..
      18.03.2025 - 12:18
      yön gazetesi
      281

      VALİ MUAMMER EROL’UN MESAJI..

      Ezelden beridir hür yaşamış Anadolu insanının özgürlük ve bağımsızlık sevdasını, benzeri görülmemiş bir azim ve kararlılıkla tüm dünyaya haykırdığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü, bir kez daha milletçe büyük bir onur ve gururla idrak ediyoruz.

      Çanakkale Zaferi; tarih boyunca hürriyet ve istiklalini her şeyin üstünde tutan, gerektiğinde bu uğurda büyük mücadeleler veren, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş aziz Milletimizin kahramanlık örneklerinden biri olarak tarihimizin şerefli sayfalarında yerini almıştır.

      Milli Mücadele’nin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin adeta bir ‘ön sözü’ ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, necip Milletimizin tarih boyunca kazandığı sayısız başarı ve kahramanlıkların en parlak olanlarındandır. 250 bin şehidimizin kanlarıyla yazılan tarihimizin en büyük iftihar tablolarından biri olan Çanakkale Zaferi, alınması ve uygulanması gereken derslerle, sonraki nesillere de adeta bir rehber gibi yol göstermektedir.

      Çanakkale’de tüm imkansızlıklara rağmen, birlik, kardeşlik ve dayanışma ile elde edilen bu eşsiz başarı, Milletimize hem zaferi getirmiş, hem de İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak milli mücadele ruhuna ilham kaynağı olmuştur. Kahramanlık ve fedakarlık timsali şehitlerimizden devraldığımız Çanakkale ruhunu; vatanımıza, şanlı tarihimize, birlik ve beraberliğimize ilelebet sahip çıkacak yeni nesillere emanet edecek, bu emanetin nesiller boyu aktarılması için üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getireceğiz.

      “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe kanlarıyla nakşeden kahraman şehitlerimizden ve yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren atalarımızdan ilham ve kuvvet alarak, her daim ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne yükseltme gayreti içinde olacağız.

      Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 110. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete irtihal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

      BAŞKAN  HİLMİ GÜLER’İN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

      Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 110. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

       Çanakkale Zaferinin Türk ve dünya tarihi için bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Başkan Güler, mesajında şu ifadelere yer verdi:

      “Türk milletinin azim, inanç ve fedakârlıkla yazdığı en büyük destanlardan biri olan Çanakkale Zaferi’nin 110. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.

      Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, vatan topraklarımızı savunmak ve korumak için canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimizin anılması bakımından önemli ve anlamlı bir gündür.

      Çanakkale’de tüm imkansızlıklara rağmen, birlik, kardeşlik ve dayanışma ile elde edilen bu eşsiz başarı, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak milli mücadele ruhuna ilham kaynağı olmuştur.

      Vatanı ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Türk milleti, tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmış, canı pahasına verdiği mücadelelerle başka milletlere de emsal olmuştur.

      Bugün bizlere düşen görev ise, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal topraklara aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere güvenle devretmektir.

      Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi'nin 110. yıl dönümünü kutlarken, bu toprakları bize vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi şükranla anıyor, vatanı için canını feda eden evlatlarını toprağa veren şehit ailelerimize de sabırlar diliyorum."

       

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yurtta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
    • SüperLig Puan Durumu
      Takım O A P
        O A P
      1.GALATASARAY A.Ş. 28 69 71
      2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 67 65
      3.REEDER SAMSUNSPOR 28 44 51
      4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 41 47
      5.İKAS EYÜPSPOR 27 40 44
      6.GÖZTEPE A.Ş. 27 45 38
      7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 36 38
      8.KASIMPAŞA A.Ş. 28 49 38
      9.TRABZONSPOR A.Ş. 27 44 36
      10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 41 36
      11.ONVO ANTALYASPOR 28 32 36
      12.TÜMOSAN KONYASPOR 28 34 34
      13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 27 34 33
      14.CORENDON ALANYASPOR 28 32 31
      15.NET GLOBAL SİVASSPOR 28 38 30
      16.SİPAY BODRUM FK 28 22 30
      17.BELLONA KAYSERİSPOR 27 32 30
      18.ATAKAŞ HATAYSPOR 27 29 19
      19.ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 27 26 -2
      Ordu nöbetçi eczaneleri