X
    • Ordu’nun genel Sağlık hizmetleri tek tek açıklandı..
    • Ordu’nun genel Sağlık hizmetleri tek tek açıklandı..
      Ordu’nun genel Sağlık hizmetleri tek tek açıklandı..
      Ordu Valisi Muammer Erol başkanlığında, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İlimizdeki sağlık yatırımları ve hizmetleri ile ilgili olarak basın mensuplarını bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ordu Genelindeki tüm sağlık bilgileri tek tek açıklandı..
      03.02.2025 - 21:52
      yön gazetesi
      358

      Ordu Valiliği Makam Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Vali Muammer Erol, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkanı İmdat Belen, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Çelenk, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammet Yasin Ergül, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Özerhan Özer ile kamu ve özel hastane yöneticileri hazır bulundu.

      VALİ EROL TEK TEK BİLGİ ALDI..

      Ordu’daki sağlık kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmetlerinin değerlendirildiği toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Muammer Erol, ”Biz yaklaşık 7-8 aydır, her aybaşında ilin güvenliğiyle, asayişiyle ilgili durumu ve rakamları basın aracılığıyla paylaşıyor ve olmazsa olmaz olan güvenlik mevzunda durumumuzun ne olduğunu ifade etmeye çalışıyoruz. Peki, sağlıkla ilgili durumumuz nedir? Sağlık konusunda da basın, medya aracılığı ile insanlarımızla paylaşırsak hem kamuoyuna açık, her boyutuyla da denetlenebilir, ölçülebilir, sonuçları değerlendirilebilir bir sağlık hizmeti götürüp götürmediğimiz konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi hem de bizim kendimizi onların gözünden bir kez daha görme, test etme adına bir fırsatta olur diye düşündük” dedi.

      SAĞLIK MÜDÜRÜ DURSUN TÜZÜN AÇIKLADI..

      İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Dursun Tüzün, “Ordu’da hastanelerde 6.067.502, aile hekimliği ve toplum sağlığı merkezlerinde 3.294.755 olmak üzere toplam 9.362.257 hastaya bakıldı. Acil servislere ise 1.642.677 hasta başvuruda bulunmuştur. Ağız ve Diş sağlığı merkezlerinde 370.206 hasta muayene edilmiştir. Sağlık ailemize 146 uzman tabip,1 uzman diş tabibi,218 pratisyen tabip,18 diş tabibi,17 tıbbi sekreter katıldı. MRHS kapasitesini bir önceki yıla göre yüzde 90 artırarak 2.182.726 ya çıkardık. Kamu hastanelerinde 132.205 ameliyat gerçekleştirildi. Evde sağlık hizmetlerinde ise 94.196 hasta ziyaret edildi” dedi.

      İl Sağlık Müdürü Tüzün, Ordu’daki sağlık kurum ve kuruluşlarında yapılan hizmetleri, tedavi kapasitelerinin artırılması için planlanan çalışmalarla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünce bir sunum yapılacağını söyleyerek, önümüzdeki ay içerisin de özel sağlık kuruluşlarının ilimizde sundukları sağlık hizmetleri ile ilgili sunum yapacaklarını ifade etti.

      ORDU’DAKİ SAĞLIK KURUMLARI..

      Toplantı, daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkanı İmdat Belen, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Özerhan Özer, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Çelenk, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammet Yasin Ergül ve Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok tarafından yapılan sunumlarla devam etti.

      İl Sağlık Müdürlüğü Personel Hizmetleri Başkanı İmdat Belen, Ordu da Kamu ve özel olmak üzere 18 sağlık kuruluşu bulunduğunu yatak sayısının ise 2. 261 olduğunu söyleyerek, 31 Uzman Hekim 1. basamakta görev yapmaktadır. Ordu Eğitim Araştırma Hastanesinde 116 Akademisyen, 187 Asistan hekim, aktif olarak ise 388 Uzman Hekim görev yapmaktadır” dedi.

      ÇALIŞMA FAALYETLERİ AÇIKLANDI..

      Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Emrah Çelenk; halk sağlığı hizmetleri, aile hekimliği, bebek ölümlerinde temel nedenler, gebe-bebek izlenimleri, yenidoğan tarama programı, en sık görülen bildirimi zorunlu hastalıklar, il geneli skolyoz hasta sayıları, ketem faaliyetleri, çevre sağlığı hizmetleri, içme ve yüzme suyu analizleri, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Muhammet Yasin Ergül; acil sağlık hizmetlerinde ambulansın kırsal ve kentte vakada kalma süresi, hastaneye nakilde geçen süre, hasta transfer durumu, personel eğitim durumu, Umke, Destek Hizmetleri Başkanı Ömer Tok; inşaatı devam eden yatırımlar, Ordu Şehir Hastanesi, Gölköy, Çaybaşı, Çatalpınar, Kabataş Devlet Hastaneleri inşaatında son durum, proje aşamasındaki yatırımlar, arsa aşamasındaki yatırımlar ile ilgili bilgi verdi.

      Ömer Tok, “2. ve 3. basamak Evde Sağlık Hizmetinde de il genelinde toplamda 5794 kayıtlı hasta bulunmakta olup bakanlık ülke genelinde her hasta için ayda en az 3 sefer ziyaret edilmesi istenmektedir. Bu da toplamda ayda 17.382 sefer ziyaret yapmaktadır. Bu nedenle mevcut hizmetin sağlanabilmesi için araç hibe veya kurumlar arası görevlendirme talep etmekteyiz” diye konuştu.

      Toplantı, ODÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Timur, kamu ve özel hastane başhekimlerinin Ordu’daki sağlık hizmetleri kalitesinin artırılması için yapılması gereken çalışmalar ve ihtiyaçları dile getirilmesiyle son buldu.

         

       

      Yorum Yazın

      Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yurtta Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

    • SüperLig Puan Durumu
      Takım O A P
        O A P
      1.GALATASARAY A.Ş. 28 69 71
      2.FENERBAHÇE A.Ş. 28 71 68
      3.REEDER SAMSUNSPOR 29 45 51
      4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 41 47
      5.İKAS EYÜPSPOR 29 42 47
      6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 28 45 42
      7.ONVO ANTALYASPOR 29 34 39
      8.GÖZTEPE A.Ş. 27 45 38
      9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 36 38
      10.KASIMPAŞA A.Ş. 28 49 38
      11.TRABZONSPOR A.Ş. 28 45 36
      12.TÜMOSAN KONYASPOR 29 34 34
      13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 28 35 34
      14.SİPAY BODRUM FK 29 23 33
      15.BELLONA KAYSERİSPOR 28 34 33
      16.NET GLOBAL SİVASSPOR 29 39 31
      17.CORENDON ALANYASPOR 29 32 31
      18.ATAKAŞ HATAYSPOR 28 29 19
      19.ADANA DEMİRSPOR A.Ş. 28 26 -2
      Ordu nöbetçi eczaneleri