Bugün 10 Kasım..Üzüldük..
29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramını kutladık.. Çığlıklar attık..
Cumhuriyetin sevincini nasıl paylaştıksa, 10 Kasımın üzüntüsünü de öyle paylaşıyoruz.
Her yıl 10-16 Kasım tarihleri arasında Atatürk'ü Anma Haftası Atatürk Haftası olarak kutlanmaktadır.
Yüce Türk milletinin fertleri olan bizler için oldukça büyük bir önem taşır. ...
10 Kasım 1938 tarihinde saat dokuzu beş geçe ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk hayata gözlerini yumdu.
Atamız her ne kadar aramızdan ayrılsa da yaptığı çalışmalarla, bıraktığı eserlerle, sözleriyle kısacası her şeyiyle bizlerle birlikte sonsuza kadar yaşayacaktır.
Fikirlerinden yararlanılarak geleceğimizin temelini sağlamlaştırmalı, emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmalıyız.
Zaten yaşatıyoruz.. İlelebet de yaşatacağız.
Cumhuriyetimizin kurucu ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün aramızdan ayrılışının 81. yılını Ordu’da hep birlikte kutladık.
Kendimize yakışanı, kendisine yakışır bir etkinlikle kutladık.
Üzülsek de, sevinsek de tek yapacağımız onu özlemle anmaktır.
81yıl önce bugün sevdiklerine veda eden Atatürk, her yıl daha fazla saygı, sevgi ve özlemle tüm dünyada anılıyor.
Her yıl 10 Kasım günü Ata'nın aramızdan ayrılışı törenlerle hatırlanır ve bu günde Atatürk'ün vatanseverliği, kişiliği, devlet adamlığı, fikirleri ve yurdumuzun kalkınmasındaki çalışmaları anlatılır, yaptıkları anlamaya ve kavramaya çalışılır.
10-16 Kasım tarihleri arasındaki, Atatürk Haftasında Atatürk ün yaşamını ve çalışmalarını anımsarız. Hafta süresince vatanseverliği, kişiliği, devlet adamlığı, fikirleri ve yurdumuzun kalkınmasındaki çalışmalarını anlatılarak özlemle yad edilir.
İşte 10 Kasım’larda ATA’mızı anarken, anılarımızı bir kez daha tazelemiş oluyoruz.
Saygımızla, sevgimizle, vatan aşkımızla bir kez daha rahmetle anıyorum..
Yorum Yazın